A VILÁGBAJNOK HANSEN ELKÖTELEZI MAGÁT AZ ELEKTROMOS RALLYCROSS JÖVŐJE MELLETT
|

HANSEN ELKÖTELEZI MAGÁT AZ ELEKTROMOS RALLYCROSS JÖVŐJE MELLETT

A Hansen Motorsport, a rallycross történetének egyik legtöbbet kitüntetett csapata. Minden idők legnagyobb elkötelezettségét teszi a szakág iránt azzal, hogy egy többéves programba fektet be az FIA Rallycross Világbajnokság új elektromos korszakában.

A VILÁGBAJNOK HANSEN ELKÖTELEZI MAGÁT AZ ELEKTROMOS RALLYCROSS JÖVŐJE MELLETT

A svéd csapat azóta áll a rallycross élvonalában, mióta Kenneth Hansen alapítója és csapatvezetője 1989-ben megszerezte első rallycross Európa-bajnoki címét, majd 1993-ra a legerősebb csoport élén végzett. Ez az év azonban jelentős ugrást jelent a Hansen csapatnak. A fenntarthatóság és a környezettudatosság növelése érdekében tett erőfeszítései során, továbbra is küzd a győzelmekért és a címekért az élvonalban, miközben a Rallycross Világbajnokság teljesen elektromos autókra vált.

A Timmy Hansen (29) és Kevin Hansen (23) gyors és sikeres pilótapáros 2022-re együtt megmarad. A Peugeot 208-at, áttervezték, hogy egy teljesen új, homologizált elektromos hajtásláncot alkalmazzanak. A Hansen Motorsport gotenei műhelyében tervezik és gyártják az új elektromos versenyautókat.

Tavaly a Hansen csapata csatlakozott az Egyesült Nemzetek Szervezetének Sports For Climate Action Framework keretrendszeréhez, majd a rallycrossban elsőként szerezte meg az FIA háromcsillagos környezetvédelmi akkreditációját. A Hansen Motorsport most a kizárólag elektromos hajtású rallycrossra összpontosít, és a szakág fényes jövőjébe.

Avon ACB11 A világ legsikeresebb rallycross abroncsa.
Gumiabroncs információk: 06303204020

KENNETH HANSEN

„Ez egy hatalmas befektetés, amit a rallycross világbajnokságba hajtunk végre, több évre szóló tervvel – ez a legnagyobb dolog, amit valaha tettünk. Ez nagyon új és nagyon izgalmas mindannyiunk számára. Kicsit olyan érzés, mint amikor 1993-ban először indultunk négy kerék-meghajtású autóval a rallycrossban. Akkor még nem tudtunk sok mindent, és az elektromos technikára való átállással sok mindent újra megtanulunk a nulláról. Nagyon üdítő valami ilyen új dologra koncentrálni, néhány emberrel, akikkel évek óta együtt dolgozunk, és néhány új arc is inspirál bennünket, hogy minél sikeresebbek legyünk.”

„Cégünk és csapatunk számára rendkívül izgalmas időszak ez, hogy átlépjünk az új elektromos korszakba. Ez a legnagyobb elkötelezettségünk a sport iránt, mióta a cég több mint 30 évvel ezelőtt elindult ezen az úton. Szóval hihetetlen pillanat ez a nagy projekt házon belüli megvalósítása, és a jövő iránti elkötelezettségünket mutatja. 2018 óta beszélünk az elektromos rallycrossról, ez a világbajnokságon, most végre meg fog történni. Ez egy csodálatos csomag a rallycross számára technikai oldalról, az FIA-tól és a World RX Promotertől – azt hiszem, ez még nagyobb durranás lesz, mint azt az emberek el tudják képzelni.

TIMMY HANSEN

„Annyira szenvedélyem az, hogy megpróbáljak rallycross világbajnok lenni – szeretem a ezt a sportot. A World RX-ben építettem fel a karrieremet, és ez csodálatos élményeket adott számomra. Ez egy nagy lépés egy új irányba. Nagyon boldog vagyok, hogy részese lehetek ennek, hogy rendkívül gyors autókkal versenyezhetek, nagyszerű pályákon a világ legjobb pilótái és csapatai ellen, – nincs is ennél jobb

Forrás: Hanzen Motorsport

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük